Posted on

Dagen jag blev PWNad i matsalen

Jag verkar ha många minnen ifrån matsalen från grundskolan. Denna utspelar  sig då jag gick i mellanstadiet.

Jag satt med två klass”kompisar”. Eller tre. Det var dom tuffa grabbarna jag fick sitta med den dagen. Det tuffa gänget. I normala fall tillhörde jag inte det tuffa gänget. Jag för tjock eller nåt. Platsade inte.

Vi satt i alla fall där och käkade och jag hade kepsen på. Man får inte sitta med keps i matsalen.

Efter en liten stunds ätande kom en lärarinna från lågstadiet. Kan hon ha hetat Ulla? Jag vet inte. Jag gillade henne. Hon var snäll. Ulla (eller vad hon hette) påtalade att jag hade kepsen på mig, och bad mig ta av den. Det gjorde jag. Alla kan glömma att ta av sig kepsen var slutsatsen.

Med kepsen på bordet fortsatte jag äta. Tog lite knäckebröd. Då, när Ulla (eller vad hon hette) var ur sikte, sade plötsligt en av tuffingarna att om jag inte tog på mig kepsen igen, så skulle jag inte få sitta med dom, och inte få vara med i deras gäng.

Jag kan inte komma på fem saker jag hellre ville än att vara med i deras gäng så jag tog kepsen på mig med ett triumferande leende. Jag tottade dom alla i ögonen. Sedan tog jag några tuggor mat och plötsligt blev jag knackad på axeln. Jag vände mig om och där stod en annan lärarinna. Vad ska jag berätta om henne? Vi har aldrig haft någon fin kontakt jag och hon, och jag minns att hon var sträng. Jag gillade henne inte och jag tror inte hon gillade mig. Hennes son var väldigt elak mot mig i skolan. Nu stod hon där i alla fall, och hon såg arg ut. Alldeles knallröd vad hon. Tydligen hade hon observerat mig ända sedan jag blev ombedd av Ulla att ta av mig kepsen, och hon var verkligen inte nöjd med att jag tagit den på mig igen.

Efter jordens utskällning vände hon sig om och gick. När jag resignerat tittade upp igen var det inte jag som log triumferande mot de tuffare killarna. Istället var det dom som log triumferande mot mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *