Posted on

Ryggraden

Japp. Jag kommer ihåg en gång när jag gick i skolan. Jag och de andra eleverna satt och käkade i matsalen. Matan. Jag gissar att jag var sådär en tolv, tretton år, eller kanske var jag elva.

Maten brukade vara OK för det mesta. Jag har aldrig varit så kräsen, denna dag var inget undantag. Ställde mig i kön och fick serverat ris (det där äckliga skolmatsriset, jag gissar att det är den billigaste rissorten), och en sås baserad på kyckling. En kycklingsås. Eller gryta jag vet ärligt talat inte men jag minns att den var brun.

Kycklinggryta plus skolmatsris alltså. Brunt och vitt. Jag satte mig och åt med några från klassen, men jag hade inte hunnit äta speciellt länge innan jag hittade någonting konstigt i maten. Någonting hårt. Det visade sig vara en ryggrad. Den var ca en halv centimeter bred och fyra, fem centimeter lång. Och den höll ihopp, sådär som ryggrader brukar göra.

Nice. En ryggrad i kycklinggrytan. Den enda jag kan tänka sig som  blev mer besviken än jag själv, det skulle väl vara den stackars kycklingen vars ryggrad jag hade hittat.

2 Responses to Ryggraden

  1. Jonas L ⋅

    Haha, är det sant!? Det här har du aldrig berättat 😀

  2. doddo ⋅

    Ja dedt är sant jag svär 100 % :!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *