Posted on

Då Blev Jag Nöjd Med Mig Själv

Denna anektot utspelade sig för ca 2 år sedan. En jättetrevlig tjejkompis var ute på krogen och jag hade stämt träff med henne på en pub för att vi skulle ta några öl och ha det bra. Vi hade inte träffats på länge och vi såg verkligen fram emot att träffa varandra. Vi har alltid haft mycket att prata om, hon och jag.

Precis när jag kom dit så såg jag hur hon satt vid ett bord och jag kunde tydligt se hur hon bestvärades av att en kille med slemmig stil satt och höll armen om henne; han omfamnade henne som i en kram, medan hon besvärat lutade sigåt andra hållet. Jag gick dit och hälsade. Jag kunde se hur lättad hon blev av att se mig. Hon hälsade glatt på mig och gav mig en stor kram. Detta besvärade tydligen killen som gav mig en elak blick. Om blickar kunde döda. Jag besvarade blicken, utmanade honom. Han hånlog. Sedan sade han några saker som jag inte kommer att återberätta, men låt mig sammanfatta det så, att han inte var en gentleman. Jag vet inte om det var orden som var det värsta, eller att han började tafsa på min kompis, helt klart mot hennes vilja. Det finns få saker på jorden jag avskyr lika mycket som ogentlemannamässigt beteende.  Jag blev rosenrasande.

Jag vet inte vad som driver sådana här personer. Ett hat mot kvinnor kanske? En känsla av att man kan tvinga till sig vad man vill? Jag vet inte. Det är ingenting jag kan relatera till.

Efter en nyckter bedömning av situationen bestämde jag mig för att gå till baren och beställa tre öl. Helst hade jag förstås gett den här killen en karatespark, eller skallat honom. Skallat honom, gett honom en karatespark (roundkick), sedan sparkat honom på pungen. Min fredliga natur hindrade mig dock. Jag bestämde mig för att ta det kallt. Så jag beställde tre fatöl.  Den första ölen ställde jag framför tjejen. Den slemmiga killen hånlog och jag besvarade hans hånleende. Han bad mig dra åt helvete och jag hällde den andra ölen i skrevet på honom. Hela ölen. 40 cl.
När han reste sig upp i ursinne för att slå mig på käften, tog jag ett steg tillbaka och sade högt “titta, han har kissat på sig!”. Jag kan garantera att han såg förvånad ut. Blandade känslor. Han stod upp. Alla tittade på honom. Det bästa var att han fick ledas ut av vakterna med skrevet fullt av öl. Mitt i prick.

Den tredje ölen, den njöt jag i sällskap med min tjejkompis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *